Filmvetítés – Fehér tenyér

A filmet JANUÁR 12-én vetítjük, a vetítést követő beszélgetést Borsos Miklós vezeti. Vendégünk Hajdu Szabolcs filmrendező, színházi rendező, forgatókönyvíró, színész, akit idén Szép Ernő-díjjal ismertek el drámaírói munkáiért és a Látókép Ensemble előadásainak létrehozásáért. Mindenkit szeretettel várunk!

Fehér tenyér
Rendezte: Hajdu Szabolcs
magyar filmdráma, 102 perc, 2005, megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A tíz éves Dongót szülei és keménykezű edzője élsportoló tornásznak szánják. Akárcsak edzőtársainak, ez élete és nappala, teste pedig tele van a fegyelmezéshez „szükséges” kék-zöld foltokkal. Tizenhárom éves korában első kitörési kísérletként megszökik egy nagy bajnokság előtti versenyről. 19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba. Tornász gyerekek edzését bízzák rá. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak. Elsősorban saját feldolgozatlan múltjával, gyökereivel kell szembenéznie – a tornaterem falai közt töltött örömtelen gyerekkorral és a múlt kísérteteivel.
(artmozi.hu)

Rendező: Hajdu Szabolcs
Szereplők: Hajdu Zoltán Miklós (Dongó Miklós) Kyle Shewfelt (Kyle Manjak) Lukáts Andor (Papa) Gheorghe Dinică (Puma) Oana Pellea (Mama), Orion Radies (Dongó, 10 évesen) Sinkó László (Doktor) Mészáros Tibor (Ippolo) Csisztu Zsuzsa (Riporter)

A film a 2006-os Magyar Filmszemlén a legjobb rendezés, a legjobb operatőr, a legjobb producerek valamint a legjobb vágó Arany Olló díját is megkapta, a külföldi kritikusok és a közönségdíj mellett. A filmet díjazták Karlovy Varyban, Isztambulban, Ljubjanaban, Kaunasban is.

Jegyár 500 Ft
Váltható a helyszínen, a VDÁMK könyvtárában

A film képkockái a Katapult Film és a FilmPartners jóvoltából kerülnek a Könyvtár vásznára.

A filmklub a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.