KEOP-6.2.0/A/09-2010-0127

Kiírás:

KEOP-6.2.0/A/09-2010-0127
Kerékpározással a környezettudatosságért Kunszentmiklóson
Varga Domokos Általános Művelődési Központ

Iskolánk a „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek” keretében rajzpályázatot hirdetetett.

Címe
A JÖVŐ VÁROSI KÖZLEKEDÉSE

Téma: a fenntarthatóbb városi közlekedés eszközei (kerékpár, közösségi közlekedés, gyaloglás, görkorcsolya vagy egyéb eszközök) és azok előnyei. Milyen megoldások lehetnek napjaink városi közlekedési problémáira, különös tekintettel a környezetvédelmi kérdésekre?

Pályázni egy darab rajzzal vagy rajzsorozattal lehetett kizárólag egyénileg.

A pályázatban közreműködő partnereink:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

www.nfu.hu

uszt-infobox

Energia Központ

www.energiakozpont.hu

„Kerékpározással a környezettudatosságért Kunszentmiklóson”

„KEOP-6.2.0/A/09-2010-0127”

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Varga Domokos Általános Művelődési Központ 
Kunszentmiklós,
Damjanich u. 7.
6090

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

Energia Központ Nonprofit Kft. 
Budapest
Váci út 45
1134

Projekt leírása:

A Varga Domokos Általános Művelődési Központ udvarán a KEOP-6.2.0/A/09 jelű pályázati forrásnak köszönhetően, az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában két fedett, összesen 100 férőhelyes kerékpártároló épült. Ezáltal lehetőséget teremtettek mind a diákok, mind az iskola dolgozói részére, hogy ha naponta kerékpárral járnak iskolába kerékpárjukat biztonságba, tudják.

A kerékpártároló átadására az iskolában 2011. október 10-én került sor, ahol az ünnepélyes átadó után a diákok kerékpáros ügyességi versenyeken és környezetvédelmi teszteken mérhették össze tudásukat. A legtöbb pontot elért alsós és felsős tanulók kerékpárt nyertek, a további helyezettek, pedig kerékpáros biztonsági felszereléseket.

A rendezvényen rajzversenyt is hirdetettek „A jövő városi közlekedése” témában, melyben eredményhirdetésre 2011. október 21-én került sor.

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a diákok környezettudatos életvitelének kialakítására, az egészséges életmódra nevelésre és a környezet védelmére. Aki kerékpárral jár iskolába, dolgozni, vásárolni vagy a szabadidejében teker egy órát, máris sokat tesz az egészségéért és a környezet védelméért is.

Eredményhirdetés:

 [slideshow_deploy id=’729′]

További képek:

[slideshow_deploy id=’697′]

Zárórendezvény:

[slideshow_deploy id=’711′]