Hagyományok Kunszentmiklóson

A 87 órás foglalkozássorozat négy részre tagolódott: ismeretterjesztő szakasz, kreatív szakasz, szintetizáló szakasz, marketing szakasz.

A foglalkozásokon elsődleges célunk volt az elektronikus média fogalomkörének, lehetőségeinek megismertetése a gyermekekkel. Kunszentmiklóson valódi online újságírás nem volt a pályázat beadásakor. A foglalkozásvezetők így célul tűzték ki, hogy a fiatalok számára színvonalas médiaoktatást valósítanak meg, amelynek eredménye az ÁMK és az Iskola honlapjának megújítása, valamint a fontosabb eseményekről történő híradás is.

A két év során két csoport alakult meg, és ismerkedett az online médiával. Az „A” csoport tagjai: Gáspár Gréta, Kovács Lívia, Kovács Nikolett, Mendi Alex, Sztakó Anna, Tóth Amarilla, Tóth Judit, Nédó Anna Laura. A „B” csoport tagjai: Illyés Gergő, Csányi Csongor, Kovács Sándor, Duneczki Dávid, Teleki Ákos, Muzsnyai Imre, Horváth Keve, Szabó Tamás.

Mindkét csoport esetén a foglalkozássorozat a hír, hírszerkesztés fogalomkörének megismerésével kezdődött, majd a híradó felépítése, műfajelmélet következett. Az interjúkészítést is elméleti feladatok előzték meg. A kreatív szakaszban a tanulók felkészültek a terepmunkára. A kreatív ipar képviselőivel való riportok, fényképfelvételek elkészítése nagy feladatot jelentett számukra, de igyekeztek színvonalasan megoldani azt. Feltérképezték a helyi szobrokat, emlékműveket, megismerkedtek történetükkel. Látogatást tettek egy olyan tanyán, amelynek tulajdonosa ősi magyar állatok tenyésztésével foglakozik. A lelkesedésük még arra is kiterjedt, hogy az iskolai és városi rendezvényeken mindig ott voltak, fényképeket, videofelvételeket készítettek. Ott voltak az iskolában nagy hagyományokkal rendelkező tanulmányi versenyeken, de megkérdezték a sportversenyek résztvevőit is. A foglalkozássorozat eredményeként elkészített anyagokat az iskola diákjai előtt levetítették, és a honlapra is feltöltötték.

 

Mező Imréné, foglalkozásvezető

Ismerkedés és tanulmányi verseny

[slideshow_deploy id=’402′]

Hír és riport

[slideshow_deploy id=’210′]

I. Csörgő Gyula szavaló és prózamondó verseny

[slideshow_deploy id=’189′]

Galambos Sándor történelmi verseny

[slideshow_deploy id=’422′]

A Magyar Költészet Napja

[slideshow_deploy id=’433′]

Március 15.

[slideshow_deploy id=’441′]

A Víz Világnapja

[slideshow_deploy id=’449′]

Kun hagyományok

[slideshow_deploy id=’460′]

Selyem tanya

[slideshow_deploy id=’465′]

Gecze tanya

[slideshow_deploy id=’476′]

Farsang – 2014.

[slideshow_deploy id=’663′]

Március 15.

[slideshow_deploy id=’665′]

Víz Világnapja

[slideshow_deploy id=’667′]